קוד הקופון למבצע על חבילת הקורסים: N4XSHFQU

מיני סופגניות עם גאנאש טריקולד

חנוכה זה קודם כל סופגניה, תשאלו את כל המאפיות שכבר מחשוון משווקים לנו את זה בריח של טיגון אינסופי ומגוון של ציפויים ומילויים שלא ידעו אבותינו. אז נכון שאפשר להכין מתכון לא מטוגן מקמח כוסמין בלי סוכר, אבל… בואו. פעם בשנה מותר לנו לתת לכוח של עם ישראל לנצח את כל האג’נדות הבריאותיות באשר הן, תנו לי סופגניה אמיתית לחנוכה. אחר כך נדבר…

בחנוכה אצלנו אני הכי אוהבת שכל אחד מכין לעצמו את הסופגניה האהובה עליו.

דבר ראשון אני מכינה סופגניות קטנות, כי ככה אפשר לאכול “הרבה” סופגניות בלי להתפוצץ. אז אחרי שהכנתי את הבצק הקלאסי של הסופגניות שאביא בהמשך, אני פשוט עושה כדורים קטנים של בצק, לא יותר מ-2 ס”מ גודל, כי הן עוד הולכות לתפוח ולהשמין בטיגון ואני רוצה אותן כאמור – סופגניות קטנות. אפשר לגלגל אותן לכדורים, או לרדד לבצק בעובי 2 ס”מ, לקרוץ עיגולים עם חותכן ולתת להן לתפוח.

אני אוהבת למרוח את המגש במעט שמן וכן למרוח על כל סופגניה מעט שמן, כך שהיא תתפח בצורה יפה ויהיה קל להפריד אותה מהמגש. עוד שיטה אם רוצים להקל על שינוע הסופגניות הוא פשוט לגזור המון ריבועים של ניר אפיה ולהניח על כל ריבוע עיגול אחד. כך קל מאד להעביר את הסופגניה שתפחה לתוך השמן הרותח והצורה שלה נשמרת בצורה מושלמת.

כעת מחממים שמן עמוק בגובה של כ-3 ס”מ. חשוב שהשמן יהיה בחום המתאים – לא חם ולא קר מידי. הדרך הכי פשוטה לבדוק אם הוא מוכן לטיגון היא לקחת כף עץ ולהכניס את הידית שלה. במידה וכף העץ מוקפת בתסיסה עדינה מאד של בועות – צריך לחכות מעט. אם הבועות תוססות יפה אך לא מאד חזק זה בדיוק הזמן להכניס את הסופגניות. תסיסה עזה מאד של השמן – מעידה על שמן חם מידי, מומלץ להנמיך את חום האש לדקה שתיים ורק אז להכניס את הסופגניות.

כעת נותר רק לטגן את הסופגניות, מספר יחידות בכל פעם, עד להזהבה. חשוב לשחק עם חום השמן במהלך הטיגון, במידה והן נהיות מוכנות במהירות גדולה מידי יש חשש שהן לא יהיו מוכנות עד הסוף, לכן מנמיכים ומעלים את האש תוך כדי טיגון על מנת לשמור על טמפטורה אחידה.

עכשיו מגיע הכיף: אני אוהבת להכין כמה סוגים של מליות וציפויים:

גנאש שוקולד בשלושה צבעים – חלב, לבן ובלונדי!

אני פשוט שמה בסיר קוביות שוקולד עם כמות שווה של שמנת מתוקה, מתחילה תמיד מהלבן (כדי לא לשטוף את הסיר כל פעם 🙂 , ממשיכה בבלונדי ובסוף בשוקולד חלב. את הרטבים אני שמה בצורה יפה בקערות. מכינה שמנת מתוקה וריבת חלב בתוך שקי זילוף כדי שכל אחד יוכל להכניס לעצמו את המלית שהוא אוהב.

לבסוף על מנת להשלים את החגיגה לקטנים אני מוסיפה גם שיפודי עץ, סוכריות צבעוניות, עדשים וכו’, והכיף מתחיל!

מיני סופגניות עם גנאש טריקולד


דרגת קושי: קלה פלוס     זמן התפחה: שעה ועשרים        כ-30 סופגניות מיני 

לבצק: 
3 כוסות קמח 
ביצה אחת 
3 כפות שמן 
כף שמרים יבשים 
4 כפות סוכר 
שמן לטיגון 
לגנאש:
2 חבילות שוקולד לבן
2 חבילות שוקולד בלונדי קרמל עשיר
2 חבילות שוקולד חלב
500 מ”ל שמנת מתוקה
מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר או ביד את כל חומרי הבצק. מוסיפים 2 כוסות מים
פושרים או לפי הצורך ומעבדים לקבלת בצק חלק ורך אך לא דביק. (אם צריך מוסיפים עוד מים או
קמח עד שמגיעים למרקם הנכון). מעבדים 3 ד’ ומוציאים. מורחים את הבצק במעט שמן ומתפיחים
מכוסה בניילון או מגבת למשך שעה. מרדדים לעלה בצק בעובי 1 ס”מ, בעזרת חותכן עוגיות בקוטר
3 ס”מ חותכים סופגניות. אוספים את הבצק הנותר וממשיכים לעבד אותו לעלה ולייצר סופגניות
עד שהכל מוכן. מקמחים מגש גדול ומתפיחים עליו את הסופגניות למשך 20 ד’. מחממים שמן לטיגון
עמוק בסיר רחב ומכניסים כף עץ הפוכה לתוכו, כשהבועות מצפות את הכף מכל צד מכניסים את
הסופגניות ומטגנים אותן 2-3 ד’ מכל צד, עד שהן מזהיבות. מעבירים לניר סופג ומכינים באותה צורה
את כל הכמות.
מכינים את הגנאש: שוברים את השוקולדים כל אחד לסיר אחר (אפשר לעשות אחד אחר שני, ואז
כדאי להתחיל מהלבן, להמשיך בבלונדי ולסיים בחלב). מוסיפים לשוקולד 170 מ”ל שמנת מתוקה,
מבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 ד’ עד לקבלת קרם אחיד. ממשיכים להכין באותה צורה את שאר
השוקולדים. מסדרים את הקרמים בצורה נאה בקערת הגשה, מניחים עליהם את הסופגניות, בוזקים
קצת אבקת סוכר מלמעלה ומגישים.

אם רוצים להוסיף גם מליות – מקציפים שמנת מתוקה עם כפית תמצית וניל 2-3 ד’ עד שהיא יציבה ומעבירים לשק זילוף. שמים ריבת חלב בשק זילוף נוסף ומגישים. כל אחד מכניס לסופגניה מלית כרצונו.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
דילוג לתוכן