הרוטב הזה הוא משהו באמת מיוחד. הקאשיו נותן לעגבניות טעם חלבי מעודן והופך את הרוטב הזה לסוג של חלום. את החצילים אני לא מטגנת אלא אופה בתנור חם עם שמן זית, עד שהם מזהיבים. הרבה יותר קל והרבה יותר בריא!

למלית אני מוסיפה גם עגבניה מגוררת ובצל מטוגן שהופכים אותה לעסיסית ועשירה במיוחד,

אחרי שהמלית והרוטב מוכנים, מתחילים למלא. מורחים רוטב על החצילים, מניחים עיגול יפה של מלית ועליו עוד רוטב. לבסוף מניחים את החציל העליון ומורחים גם עליו רוטב.

אחרי בילוי קצר בתנור מתקבלת מנה ראשונה או מנת אירוח טעימה ונפלאה במיוחד.
מוסקה אישית במילוי בשר ורוטב עגבניות וקאשיו
מנה ראשונה נהדרת, חצילים אפויים שמכילים בתוכם תערובת של בשר ועשבי תיבול, והכל נאפה ברוטב עגבניות מעודן עם קאשיו שנותן לרוטב טעם חלבי ממש מיוחד.
דרגת קושי: קלה פלוס זמן אפיה: 10+20 ד’ להכנת: 8-10 מנות
2-3 חצילים בקוטר 4-5 ס”מ, ארוכים, מבריקים וחלקים
4 כפות שמן זית
למלית:
500 גר’ בשר
חצי כוס צנוברים או אגוזים
חצי כוס פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
בצל גדול, קצוץ ומטוגן עד להזהבה
עגבניה אדומה בשלה, מגוררת גס
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפות כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
לרוטב:
פחית עגבניות מרוסקות, טחונות דק
בצל גדול, קצוץ
4 כפות שמן זית
3 שיני שום
כפית פפריקה
רבע כפית צ’ילי גרוס
שליש כוס אגוזי קאשיו לא קלוים
מלח ופלפל
חצי כפית דבש
מכינים את הרוטב: בסיר קטן מזהיבים את הבצל עם שמן הזית כחמש ד’, מערבבים מידי פעם, מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה, מוסיפים את שאר החומרים. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. בעזרת בלנדר ידני או מעבד מזון טוחנים את כל הרוטב לתערובת חלקה.
מכינים את החצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות אחידות בעובי 1 ס”מ ומניחים אותם על תבנית התנור, מרופדת בניר אפיה. מזלפים שמן זית על החצילים ואופים למשך 10-12 ד’, עד שהם מזהיבים ומתרככים.
מכינים את המלית: מערבבים בקערה יחד את כל חומרי המלית, לשים מעט ושומרים במקרר עד להכנת המנה.
מרכיבים את המנה: בתבנית בינונית מניחים שכבה של מחצית מעיגולי החצילים. מניחים כף של רוטב עגבניות על כל חציל. מניחים עיגול בעובי 1 ס”מ של מלית על כל אחד מהחצילים. מניחים את העיגול העליון ויוצקים גם עליו את הרוטב. מזלפים מעט שמן זית ומעבירים לתנור ל- 15-20 ד’, עד שהמלית נאפית. מוציאים ומגישים את המנות בליווי של כמות נאה נוספת של רוטב.
