כיצד משנעים אוכל למרחקים, בתוספת מתכון מופלא של עוף מרוקאי בפלפלים ועגבניות.

אם נכנסתם לכאן רק בגלל העוף, אתם לגמרי צודקים כי זה מתכון מופלא. רק תחסכו לכם את כל ההסברים על אריזה ושינוע, ופשוט תרדו למטה, למתכון עצמו.
אך אם במקרה גם אתם צריכים לקחת אתכם אוכל לנסיעה – תמצאו כאן מדריך שינוע אוכל ללא תקלות ועוגמת נפש מרובה, בע”ה.

אז כן, כל שנה אני מכינה לבעלי, בני ובדרך כלל עוד לא מעט אורחים שמצטרפים לרגע, את כל סעודות ראש השנה והשבתות הסמוכות אליו. דבר זה דורש התארגנות מראש, סדר מדוקדק, הקפאה של לפחות יומיים וכמובן – הרבה תפילות. (שנה אחת למשל, כנראה שאחד מעובדי הנמל האוקראינים התלהב מהמזוודה מלאת האוכל ולקח אותה לעצמו… למזלי הצלחתי לשחזר חזרה את כל האוכל ולשלוח שוב הכל, עם מישהו שנסע כעבור ימים אחדים אך זה היה מאד מתסכל).
אז בואו נראה מה עושים. דבר ראשון מכינים את המנה ממש באופן הרגיל ביותר. רצוי לעשות זאת כיומיים לכל הפחות לפני היציאה, ועד שבועיים קודם לנסיעה.

לאחר הבישול ברוטב נותנים לתבשיל להתקרר לחלוטין. כשהוא קר – מעבירים את העוף לתבנית חד פעמית אותה ניתן יהיה להניח ישירות על הפלטה, ואת הרוטב מאחסנים בנפרד, בקופסה עם מכסה סגור. תבניות חד פעמיות אינן מצליחות לשמור על הרוטב כלל, במיוחד כאשר במטוס הן יכולות למצוא את עצמן על הראש או על הצד, ומנסיון מר, הרוטב ינזול החוצה ויהפוך את כל המאכלים לערבוביית טעמים מאכזבת ביותר ובלתי אכילה. לכן אנחנו מקפידים לשים את העוף ממש יבש בתוך התבנית, ואת הרוטב בקופסה עם מכסה, שתצליח להכיל את הנוזל בנוחות גם אם תמצא את עצמה על הראש.

כעת מסמנים בעזרת ארט ליין או לורד עמיד למים, מה מכילה הקופסה או התבנית – לאיזו ארוחה היא מיועדת ומה צריך להשלים עבורה. כאן למשל, תראו שיש עוף ובסוגריים כתוב שחסר לו רוטב, וכן +1, כלומר שיש שתי תבניות של עוף בסך הכל. לאחר הסימון הקופסה נכנסת למקפיא ליום שלם, ורצוי אפילו יומיים. כמובן שאפשר גם יותר, שבועיים שלושה קודם הנסיעה. מומלץ גם להוסיף תפריט מפורט ובו הסבר מה מכילה כל סעודה וסעודה וכמה תבניות וקופסאות יש לכל מנה.
במידה ורוצים לקחת סלטים, מומלץ להכין רק סלטים שעוברים הקפאה, כמו מטבוחה, חצילים, סלק, גזר מבושל, סלט פלפלים וכו’. גם אותם מכינים בצורה רגילה ומעבירים לקופסה להקפאה, כאשר אם הם מכילים כמות גדולה של רוטב, מומלץ להקפיא בשתי קופסאות שונות – אחת לסלט ואחת לרוטב. כאן בתמונה – סלט סלק קפוא.

אם רוצים לשנע מרק – לחו”ל הכי בטוח להקפיא אותו במספר קופסאות. אם הנסיעה היא כאן, בארץ יש פטנט נפלא – מקררים את המרק לחלוטין, לוקחים שקית זבל נקיה ואיכותית, מניחים אותה בתוך סיר המרק הגדול ויוצקים פנימה לתוך השקית את המרק. קושרים היטב את השקית וסוגרים עליה את המכסה. בדרך זו אפשר לנסוע עם המרק לקצווי ארץ בלי שטיפה אחת תישפך. כאשר מגיעים למחוז חפצכם – פשוט קורעים את השקית בתוך הסיר, מרימים אותה וכל המרק חוזר לסיר, מוכן ומזומן לעבודה.
כעת ביום הטיסה, סמוך ונראה ככל האפשר ליציאה לדרך, מכינים מספר גלילי סלוטייפ וניילון נצמד ענק, אפילו שניים – תלוי בכמות האוכל. קודם כל סוגרים כל קופסה וכל תבנית עם הדבק במספר סיבובים לכל כיוון. לאחר מכן עוטפים מספר פעמים בניילון הנצמד, והמהדרין אף נותנים סיבוב נוסף של דבק לאחר מכן. וזה נראה כך:


ואחרי כל זה – רוצים לדעת איזה עוף נסע השנה לאומן, לסעודת ראש השנה השניה?
צלי עוף מרוקאי
למרות שמאכלים מרוקאיים ידועים בדרך כלל בתיבול העז שלהם, העוף הזה אינו חריף בכלל. יש לו רוטב עשיר מאוד וטעם נפלא. מתכון מנצח מידיה המבורכות של ויויאן, סבתא מרוקאית אמיתית ובשלנית על.
דרגת קושי: קלה פלוס זמן בישול: שעה וחצי 6-4 מנות
עוף מחולק למנות או 6 כרעיים
1 בצל גדול, פרוס לעיגולים
1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
1 עגבנייה גדולה, פרוסה לעיגולים
10 שיני שום, פרוסות לעיגולים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית
1 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
מכינים: מסדרים בסיר רחב את פרוסות הבצל והעגבנייה ורצועות הפלפל, ומפזרים עליהן מחצית מפרוסות השום. מערבבים בצלחת קטנה את השמן, הפפריקה, אבקת המרק, המלח והפלפל. טובלים כל נתח עוף משני צדיו בתערובת השמן ומניחים אותה על שכבת הירקות כשהעור כלפי מטה. מפזרים על העוף את יתרת פרוסות השום ויוצקים עליו את תערובת השמן שנותרה בצלחת. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי ומתקבל עוף בצבע אדמדם עשיר.
עדיף לא להוסיף לתבשיל נוזלים. רק אם הוא יבש לגמרי בתחילת הבישול אפשר להוסיף כף או שתיים של מים.
טיפ: לתוספת טעם וצבע, אני אוהבת לאחר סיום הבישול לחמם את התנור לחום של 200 מעלות ולהכניס את כל התבשיל כפי שהוא לאפיה של 10-15 ד’, עד שהעוף מזהיב ונהיה קצת קריספי. ללא ספק זהו שידרוג אדיר בטעם ובמראה. לשם כך, מומלץ לבשל את כל המנה בסיר עם ידיות חסינות חום.
להגשה: בצלחת יפה מסדרים רבע עוף, מוסיפים מסביבו ירקות והמון רוטב שהצטבר בסיר – ומגישים.
